Hvad skal du holde oje med nar du skal vælge et headset

Uanset om det er i forbindelse med gaming, arbejdet eller studiet, så er et godt headset et vigtigt og multifunktionelt gadget, hvis du vil højne din arbejds- eller gamingoplevelse. Et godt headset kan både bruges til at høre musik og til møder. Vil man bruge et headset til begge formål, skal man vælge et i god kvalitet. 

Kabel eller trådløst headset? 

Selv om bluetooth er introduceret ved mange elektroniske gadgets, blev teknologien først opfundet i 1999. Det første bluetooth device var et håndfrit og trådløst headset. I dag tilvælger mange et trådløst headset af flere årsager, såsom at man kan bevæge sig frit, at det er lettere at flytte rundt og at flere smartphones ikke længere bruger kabler. Et headset med kabel kan være en fordel, hvis man vil have mulighed for at reparere det hurtigt, da det ofte handler om at udskifte ledningen. Men et trådløst headset kan være en god idé, hvis man f.eks. rejser ofte eller gerne vil være uafhængig af at skulle sidde klinet til skærmen. 

Noise cancelling 

Hvis man sidder på hjemmekontoret, kan der ofte være distraheringer, som forstyrrer arbejdet. Og har man brug for at koncentrere sig, kan man have lyst til at lukke alle de lyde ude. Her kan et trådløst headset, som er støjreducerende, assistere. Ved hjælp af ANC udsender høretelefonerne eller headsettet en form for anti-signal ud, som balanceres med de lyde, der afspilles i dine høretelefoner. Et eksempel på det er Sennheiser headset. Sennheiser headsets specialiserer sig med netop den teknologi og sikrer lyd i god kvalitet. Så når du tager dem på, vil det føles, som om der er ingen lyde omkring dig. Luk de forstyrrende lyde ude med et Sennheiser headset, som giver dig de bedste forudsætninger for at arbejde.  

On-ear eller over-ear 

Det er vigtigt at finde ud af, hvilken type headset, man bedst kan lide. Som navnet antyder, sidder over-ear headsets over øret. Det kan ofte være et mere behageligt alternativ, men til gengæld er de også meget større end on-ear, som ikke dækker øret helt. De er ofte lettere og i højere kvalitet end over-ear, men også oftere ubehagelige at have på en hel dag, fordi de sidder tættere på øret. 

En god mikrofon 

Det kan hurtigt blive et problem, hvis man kan høre de andre kolleger højt og tydeligt på mødet, men man ikke selv går igennem. Derfor er mikrofonen en vigtig faktor, når man vælger headset. Hvis man også skal holde konferencer online, kan ‘voice clarity’ have stor betydning. Mange headsets som Sennheiser headset, kommer med voice clarity, hvilket betyder, at din stemme går klart igennem.